marți, 31 martie 2009

MUNTI PRIMITORI IN TOATE ANOTIMPURILE

Distractii alpine in timpul iernii si in timpul verii

Traditiile si legea permit oricui accesul in muntii Romaniei. Puteti deci sa va plimbati si sa faceti escalade oriunde doriti, atat vara cat si iarna. Muntii Carpati constituie un spatiu relaxant unde veti trai experiente de neuitat.

Posibilitati avantajoase de practicare a schiului

In timpul iernii, atractia majora o constituie schiul. Poiana Brasov este cea mai renumita statiune (exista un grup de statiuni) si este situata la 13 kilometri (8 mile) de orasul Brasov.

O tara a minunilor de iarna

In Poiana Brasov exista hoteluri gen chalet si vile dotate cu bucatarii pe care le puteti folosi. Exista partii de schi bine ingrijite avand lungimi de pana la 4500 de metri.

Gradul lor de dificultate variaza de la dificil la usor. Majoritatea monitorilor de schi vorbesc engleza, germana sau franceza. Viata de noapte este intensa, existand numeroase baruri, discoteci, spectacole folclorice si cabarete.

In aceeasi zona a Carpatilor sudici se afla Sinaia, statiune montana datand din 1870 si avand partii de schi si o partie de bob, Predeal, care are 15 partii si Busteni unde in timpul verii se practica alpinismul.

Exista numeroase statiuni mai mici: Paltinis, langa Sibiu, Secu, Valiug, Trei Ape si Crivaia in Banat in zona Muntilor Semenic, Durau, langa legendarul masiv Ceahlau in Carpatii Orientali si Borsa in Maramures.

Durata normala a sezonului de schi este din decembrie pana in martie.

Distractii estivale

In timpul verii, telefericele din statiunile de iarna transporta excursionistii. De asemenea, se poate calari, pescui si se pot face plimbari in canoe.

In timpul verii muntii sunt ai dumneavoastra. Ii puteti explora dupa pofta inimii. Exista numeroase campinguri iar traseele turistice sunt bine marcate.

Arbori si flori salbatice

Pantele mai joase sunt acoperite de paduri de fag si de stejar de o mare frumusete. In zonele mai inalte sunt pasuni iar apoi urmeaza zona alpina la peste 1700 de metri (5576 picioare).

Datorita lipsei pesticidelor, pajistile din zonele inalte sunt acoperite la inceputul verii de o multime de flori salbatice.

Pe aceste inaltimi veti intalni cu siguranta ciobani ale caror oi sunt tinute in stane. Acestia produc branza din lapte.

Rezervatii naturale si fauna salbatica

Exista numeroase rezervatii naturale care protejeaza o zona de peste 75000 de hectare.

Unele dintre ele, ca cea din muntii Retezat, au fost concepute ca parcuri nationale a caror fauna include vulturul plesuv, o specie foarte rara, capra neagra, marmota, mistretul, linxul si ursul.

Oriunde veti merge in munti veti gasi peisaje minunate si veti fi intampinati cu ospitalitate.

O bogatie de flori salbatice imbraca pajistile din zonele inalte in timpul primaverii si la inceputul verii

Pentru cei care sunt invatati sa vada des pancarte cu inscriptia "Intrarea interzisa", muntii Romaniei vor fi o experienta noua si foarte placuta, pe care vor dori sa o repete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu