Romania ofera o gama larga de propuneri turistice de interes general sau tematice. Sugestiile de itinerarii prezentate in continuare sunt doar cateva din numeroasele posibilitati existente. Agentia de turism pe care o veti consulta va va oferi si alte variante.
Excursia de 8 zile la "Capela Sixtina a Orientului", care cuprinde unele dintre cele mai interesante locuri din Romania, incepe cu o noapte in Bucuresti, inainte de a parcurge traseul spre Piatra Neamt, pentru o degustare a vinurilor moldovenesti, provenind din podgorii cu o traditie de peste 500 de ani, si pentru a petrece apoi noaptea in acest oras.
In cea de-a treia zi veti vizita pitoreasca manastire Agapia, datand din secolul al XVII-lea, si manastirea Dragomirna; apoi veti face turul orasului Suceava, vechea capitala a Moldovei. Cazare in Suceava.
In ziua a patra veti vizita minunatele manastiri din nordul Moldovei. Peretii exteriori ai acestora sunt acoperiti cu fresce viu colorate reprezentand in detaliu scene istorice si religioase.
Veti vedea Manastirea Humor, unde pictorii invatau mestesug de la calugari, Voronet, supranumita "Capela Sixtina a Orientului", Sucevita, parte a unui impresionant complex cu fortificatii.
Se revine la Piatra Neamt seara. In cea de-a cincea zi veti strabate spectaculoasele Chei ale Bicazului din Carpatii Orientali, pentru a ajunge la Brasov, unde veti ramane doua nopti.
In ziua a sasea veti vizita vechile manastiri fortificate de la Prejmer si Harman si Castelul Bran, cetate de hotar datand din secolul al XIV-lea. In cea de-a saptea zi veti strabate muntii pentru a vizita Castelul Peles, costruit intre anii 1870-1880 la Sinaia, ca resedinta de vara a Regelui Carol I.
Drumul spre Bucuresti trece prin pitoreasca Vale a Prahovei; inainte de a ajunge in centrul capitalei, va veti opri sa vizitati Muzeul Satului. Cazare in Bucuresti inainte de a lua avionul inapoi spre casa.
Debutand printr-un tur al Bucurestiului care include vizitarea Muzeului Satului, aceasta excursie include cele mai interesante atractii turistice din Transilvania legendara si din regiunea Banatului, in sud-vestul tarii.
In ziua a treia se pleaca din Bucuresti spre manastirea de la Curtea de Arges, biserica episcopala, apoi spre Targu-Jiu unde veti vizita complexul sculptural realizat de Constantin Brancusi. Cazare la Targu Jiu.
In cea de-a patra zi veti vizita Muzeul de la Portile de Fier si ruinele podului lui Traian de la Drobeta-Turnu Severin. Se inopteaza la Timisoara, orasul in care s-a aprins flacara Revolutiei din decembrie 1989.
De la Timisoara va veti indrepta spre orasul medieval Sibiu, trecand prin Deva si pe la castelul de basm in stil renascentist de la Hunedoara. Cazare la Sibiu.
Cea de-a sasea zi va permite sa descoperiti fascinantul dar prea putin cunoscutul Muzeu al Tehnicii Populare din Sibiu, cu exponate de pe tot cuprinsul Romaniei. In cea de-a saptea zi va veti indrepta spre Cluj-Napoca, oprindu-va sa vizitati Cetatea de la Alba Iulia.
Ziua a opta: turul orasului Cluj-Napoca, incluzand Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Gradina Botanica. Ziua a noua este rezervata vizitarii orasului Targu Mures, respectiv a cetatii medievale si a Palatului Culturii, edificiu datand de la inceputul secolului.
In ziua a zecea va veti opri in frumoasa statiune Sovata, cu lacul sau sarat, iar apoi veti trece prin spectaculoasele Chei ale Bicazului, in drum spre Piatra Neamt. Ziua a unsprezecea incepe la Piatra Neamt si continua prin splendidul peisaj oferit de maiestuosii Munti Carpati, in drum spre statiunea montana Poiana Brasov.
In continuare, doua zile sunt dedicate acestei zone minunate, cu vizitarea monumentelor din orasul medieval Brasov si a Castelului Bran, pana in ziua a paisprezecea, cand veti pleca inapoi spre Bucuresti.
Dar excursia nu s-a terminat inca! Statiunea Predeal si fosta resedinta regala, Castelul Peles din Sinaia, reprezinta ultima parte a unei calatorii de neuitat. Cazare la Bucuresti inainte de a lua avionul spre casa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu